همشهری آنلاین: معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده، دیوکسین موجود در ظروف غذایی یکبار مصرف اثرات مخرب بر باروری دارد. دیوکسین گروهی از ترکیبات شیمیایی است که جزو آلاینده‌های پایدار محیط زیست محسوب می‌شوند.

مهناز مظاهری

به گزارش ایرنا، دکتر مهناز مظاهری روز سه‌شنبه در نشست خبری عوامل حفظ باروری و تهدیدکننده آن افزود: متولیان این امر باید نظارت کافی بر این موضوع داشته باشند تا از این ماده در کم‌ترین حد ممکن استفاده شود.

وی به دو ترکیب در صنایع غذایی و بسته‌بندی اشاره کرد و گفت: دو ترکیب پلی بی فنیل‌های برومینه و پلی دی فنیل‌های اتروبرومینه در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که آنها، هورمون‌های جنسی را دچار مشکل می‌کند.

مظاهری به ارگان‌های دولتی در حوزه بسته‌بندی غذایی توصیه کرد که اهتمام بیش‌تری بر این موضوع داشته باشند تا سلامت مردم به خطر نیفتد.

وی همچنین به تاثیر میزان آلاینده‌های هوا بر موضوع ناباروری اشاره کرد و گفت: میزان آلایندگی هوا به خصوص در فصل سرد که افزایش می‌یابد بر همه افراد به ویژه مادران باردار تاثیر مستقیم دارد.

وی با اشاره به این که آلایندگی هوا سبب ایجاد جهش اسپرم و یا کاهش آن می‌شود، اظهار کرد: سرب و منو اکسید کربن اثرات مخربی را بر قلب جنین در هشت هفته اول بارداری دارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به اثرات امواج الکترونیکی بر روی ناباروری اشاره کرد و گفت: هرچند صحبت‌های فراوانی در این زمینه انجام می‌شود اما تا کنون هیچ گزارشی در کشور این موضوع را به اثبات نرسانده است.

وی به محققان و پژوهشگران توصیه کرد که اقدامات پژوهشی لازم را در این زمینه به عمل آورند تا مردم به صورت مشخص بدانند که آیا امواج الکترونیکی بر روی ناباروری تاثیر دارد یا خیر.

  • هنوز اثبات نشده که محصولات دستکاری ژنیکی برروی باروری موثر هستند

معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: هرچند هنوز به اثبات نرسیده که محصولات دستکاری ژنتیک و امواج الکترونیکی بر روی باروری موثر هستند اما براساس اقدامات و فعالیت‌های احتیاطی به نظر می‌رسد که آنها را نباید مصرف کنیم.

مظاهری تاکید کرد: اگر وزارت بهداشت اجازه ورود این محصولات را صادر می‌کند، باید به مردم اثبات کند که این محصولات ایمنی و سلامت آنان را به خطر نمی‌اندازد.

وی به انجام تحقیقات در حدود شش سال پیش بر میزان سموم در سبد غذایی در شهر تهران اشاره کرد و گفت: این تحقیق نشان داده که اغلب سبزیجات موجود در سبد غذایی آغشته به حشره‌كش و آفت‌کش و حتی فلزات سنگین است.

معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد که وزارت جهاد کشاورزی حتما رویکرد خاصی را برای رفع این معضل اعمال کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی توجه ویژه‌ای به این گونه موضوعات دارد اما اطلاعات دقیق در این مورد را باید این وزارتخانه اعلام کند.

کد خبر 334265

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha